Ξεκινώντας το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών. 

Όλα ξεκινούν από ένα παιχνίδι που θα παίξεις με την παρέα σου ή θα ανακαλύψεις μόνος σου. Ξεκινάς να παίζεις και αυτόματα προκύπτουν πολλά ερωτήματα π.χ. «Δεν ξέρω τι να κάνω», «Πώς να παίξω;», «Πού να ψάξω;», «Πώς να συνεχίσω;», «Πού πηγαίνω;» κ.λπ.

Εκεί ακριβώς ξεκινά το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών, διότι στην προσπάθεια να κατανοήσεις και να συνεχίσεις, αρχίζεις να αναζητάς στο διαδίκτυο, εάν κάποιος έχει παίξει το παιχνίδι για να δεις πού ακριβώς βρίσκεσαι. Στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκεις πού πρέπει να πας και τι πρέπει να κάνεις. Στη χειρότερη, δεν το έχει παίξει κανείς και καλείσαι να αδειάσεις το μυαλό σου προχωρώντας στα τυφλά, με μοναδικό οδηγό την επιθυμία σου να φτάσεις έστω στην επόμενη φάση.



Μην ξεχνάμε και τα επίπεδα (levels), έτσι; Συνήθως, σε πολλά παιχνίδια, όσο κι αν φαίνονται δύσκολα, φτάνεις εύκολα στο level 10. Από εκεί και πέρα, δυσκολεύουν οι αποστολές και οι κανόνες.

Σημασία έχει ο προορισμός και όχι το ταξίδι, όπως λέγεται από ορισμένους. Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, θα πουν άλλοι. 

Σωστά και τα δύο, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να νιώθεις γεμάτος και να θες να παίζεις κάθε μέρα μέχρι να το τερματίσεις.

Βασικός παράγοντας αποτελούν τα γραφικά, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην απόδοση του παιχνιδιού όσο και σε αυτήν του ίδιου του παίκτη, ο οποίος μαγεύεται από την εικόνα, πόσο μάλλον με μια καθαρή εικόνα.

Υπάρχουν παιχνίδια που είναι «δυνατά», αλλά τα γραφικά κουράζουν. Ταυτόχρονα, υπάρχουν βαρετά παιχνίδια, ωστόσο με εντυπωσιακά γραφικά. 

Δεύτερος παράγοντας είναι οι χαρακτήρες. Ίσως ο πιο σημαντικός χαρακτήρας είναι ο δικός σου, αυτός, δηλαδή, που έχεις τη δυνατότητα να τον προσαρμόσεις στα δικά σου μέτρα και σταθμά, μεταμορφώνοντάς τον σε δυνατό και όμορφο ή εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που προτείνει το παιχνίδι. 

Τρίτος παράγοντας είναι οι πληροφορίες και οι βοήθειες που σου παρέχει το παιχνίδι ώστε να πας στο επόμενο level

Τέταρτος παράγοντας είναι κάποια δωράκια που παρέχει το παιχνίδι δωρεάν και σε βοηθούν στο καλλωπιστικό ή πολεμικό κομμάτι.

Αν και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, επίσης, άξιοι αναφοράς, ωστόσο, κατά την προσωπική μου γνώμη, αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί. Θεωρώ πως χρησιμοποιώντας ως βάση αυτούς, έπειτα, μπορείς να ανακαλύψεις και άλλους εξίσου χρήσιμους. 

Έτσι λοιπόν, ξεκινάς ένα ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών που αναμφισβήτητα δεν πίστευες ότι θα γίνει καθημερινότητά σου ή έστω αγαπημένο κομμάτι της ζωής σου.



Εικόνες, χρώματα, αντικείμενα, όπλα, φωνές, χαρακτήρες ξετυλίγονται μέσα από μια ιστορία, και σε ελκύουν σαν μαγνήτης, μη μπορώντας και εν τέλει θέλοντας να απομακρυνθείς. 

Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό, καθώς υπάρχουν χιλιάδες παιχνίδια με τα οποία ταυτίζεσαι, κιόλας, επειδή σου ταιριάζουν λόγω του χαρακτήρα σου.

Το μαγικό είναι όταν γίνεσαι ένα με τον χαρακτήρα σου και τον λατρεύεις κυριολεκτικά, σε σημείο που τον βαπτίζεις με ένα αγαπημένο σου όνομα από τον ήρωα που θαυμάζεις ή δίνοντάς του ένα χιουμοριστικό όνομα από κάτι που σ' αρέσει (εάν ποτέ δείτε όνομα Γαρίδα, να ξέρετε ότι είμαι εγώ). 

Αυτά τα ταξίδια δεν κοστίζουν πολύ, και αν κοστίζουν, είναι όμορφα, άνετα, και δεν χρειάζεται να μπεις σε μεταφορικό μέσο, διότι το μέσον είναι το PC, το Laptop, το Xbox, το PS, ή το κινητό μας. 

Ανά πάσα στιγμή, διακόπτεις το ταξίδι, ξεκουράζεσαι, τρως, κοιμάσαι, πας μια βόλτα, και επανέρχεσαι δυναμικά, χωρίς να είσαι στριμωγμένος σε ένα αεροπλάνο με κενά αέρος ή σε ένα καράβι με 800 άτομα, παρέα με τη ναυτία (χιούμορ, διότι χωρίς χιούμορ, η ζωή δεν παλεύεται).

Το κάλο με το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών είναι ότι γνωρίζεις και άλλους συνεπιβάτες/συμπαίκτες. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείτε παρέα, όμορφες στιγμές και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε για το επόμενο ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών.

Προσοχή στο ξεκίνημα, διότι το ταξίδι δεν είναι πάντα ευχάριστο, ειδικά αν πρέπει να ψάχνεις συνεχώς πού θες να πας. Αλλά όταν φτάσεις, το συναίσθημα είναι απίστευτο.

Και κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών...








Comments

Popular Posts